در صورت نگه داشتن کلاچ به مدت زیاد آیین نامه

در صورت نگه داشتن کلاچ به مدت زیاد آیین نامه … جهت دریافت پاسخ این سوال می توانید به مطالب زیر از سایت مرسی تست مراجعه فرمایید.
در صورت نگه داشتن کلاچ به مدت زیاد آیین نامه
در صورت نگه داشتن کلاچ به مدت زیاد چه آسیبی به خودرو می رسد؟ نگه داشتن بیش از حد کلاچ باعث سایش صفحات آن با یکدیگر شده و در نتیجه باعث فرسودگی و احتمال از کار افتادن ناگهانی کلاچ می گردد.
افزایش حجم ترافیک ها و چراغ های راهنمایی و رانندگی مخصوصا وقتی که قرمز باشند، چاره ای جز استفاده ی زیاد از پدال کلاچ باقی نمی گذارد. البته بیشتر برای رانندگان خودروهایی که دارای جعبه ی دنده دستی می باشند.
فرض کنید پشت چراغ قرمز توقف کرده اید و منتظر سبز شدن چراغ هستید تا حرکت کنید، در این صورت پای خود را روی کلاچ نگه داشته و خودرو را روی دنده می گذارید تا بلافاصله با دیدن چراغ سبز حرکت کنید. این کار باعث درگیر کردن دنده می شود.
تمام این مدتی که که منتظر سبز شدن چراغ مانده اید و پای خود را روی کلاچ گذاشته اید، صفحه کلاچ، بلبرینگ کلاچ و اهرم کلاچ را بی دلیل تحت فشار اضافه قرار داده اید.
نگه داشتن بیش از حد کلاچ باعث سایش صفحات آن با یکدیگر شده و منجر به فرسودگی صفحات و احتمال از کار افتادن ناگهانی کلاچ می گردد. بهتر است در هنگام توقف، دنده را خلاص کرده و کلاچ را رها کنیم و فقط هنگامی کلاچ را بگیریم و دنده را عوض کنیم که چراغ سبز شده باشد و می خواهیم حرکت کنیم.
چه موقع باید از کلاچ استفاده کرد؟
برای دانستن وظیفه ی کلاچ بهتر است ابتدا عملکرد خودرو را بدانیم چون می تواند درک بهتری از این موضوع به ما بدهد.
نیرویی که در موتور ایجاد می گردد، توسط سیستم انتقال نیرو از گیربکس به چرخ ها انتقال می یابد. جعبه دنده در کنار کلاچ، در این فرآیند نقش مهمی دارد. در واقع کلاچ سه کار مهم را برای شما انجام می دهد.
اولین کار این است که با استفاده از آن می توان دنده را تعویض کرد. در ماشین هایی که اتومات نیست، بدون گرفتن کلاچ نمی توان دنده را عوض کرد. دومین کار آن، انتقال نیرو از موتور به چرخ ها می باشد.
در واقع زمانی که قرار است ماشین حرکت کند با استفاده از کلاچ این انتقال صورت گرفته. پس بهتر است از همان لحظه ی ابتدایی حرکت از کلاچ استفاده کنیم و با تعویض دنده، کلاچ را رها کنیم تا ماشین شروع به حرکت کند. اما باید گفت کار به این سادگی ها هم نیست.
چرا که باید بدانید بعد از کلاچ گرفتن، نحوه ی درست رها کردن آن را نیز بدانید. سومین کار کلاچ، نقطه ی مقابل آن در هنگام شروع حرکت می باشد. شما کلاچ را می گیرید، دنده را عوض می کنید، کلاچ را رها می کنید و این باعث انتقال قدرت موتور به چرخ ها می شود و ارتباط میان موتور و چرخ برقرار می گردد.
در واقع سومین کار کلاچ برعکس این می باشد، یعنی شما با استفاده از کلاچ دنده را خلاص کرده و ارتباط میان موتور و چرخ ها را قطع می کنید. پس درگیری میان نیروی محرکه و چرخ دیگر وجود ندارد.
علاوه بر اشتباهاتی که در بالا در استفاده ی مداوم و بش از حد در کلاچ بیان کردیم، چند اشتباه دیگر در رانندگی وجود دارد که بهتر است آن ها را نیز برای شما بیان کنیم.
اولین اشتباهی که در بالا به صورت کامل در مورد آن صحبت کردیم قرارگیری مداوم پاها بر روی پدال کلاچ بود، مخصوصا وقتی که خودرو در حال توقف باشد. این کار هرچند ممکن است در کوتاه مدت برای خودروی شما مشکلی ایجاد نکند اما در طولانی مدت باعث خرابی گیربکس خودروی شما می شود.
دومین اشتباه، گرفتن ترمز و کلاچ به صورت هم زمان جهت نگه داشتن خودرو می باشد. این کار باعث افزایش متراژ ترمز می گردد.
چون وقتی کلاچ درگیر باشد، از نیروی ترمز نیز استفاده می شود و وقتی که ترمز و کلاچ را با هم می گیرید، در نتیجه خودرو دیرتر می ایستد و بهترین کار این است که ابتدا ترمز را فشار داده و قبل از اینکه خودرو به لرزش بیفتد و خاموش شود، پای خود را روی کلاچ بگذارید.
لینک دانلود نمونه سوالات آیین نامه برای استفاده ی شما داوطلبان در همین مطلب قرار داده شده است.