تابلو های منع کننده

آشنایی با تابلو های منع کننده در قوانین راهنمایی و رانندگی و شناخت مفهوم این گونه تابلوها بسیار مهم میباشد، از این رو مرسی تست سعی کرده است که در این زمینه مطلب زیر را فراهم کند و در اختیار شما قرار دهد.
اگر بخواهیم تابلوهای راهنمایی و رانندگی را از نظر نوع دستهبندی کنیم، آنها را میتوان به سه دسته تقسیم بندی کرد که در زیر تعریف میگردد:
تابلوهای بازدارنده یا حکم کننده که به آن تابلوهای انتظامی نیز میگویند، این تابلوها دارای شکل دایرهای هستند نوار قرمز رنگی به دور خود دارند، که نوع ممنوعیت با تصویری که در مرکز آن قرار دارد مشخص میشود.
از جمله تابلوهای بازدارنده که دارای اهمیت بیشتری هستند، تابلوی ایست میباشد که به صورت هشت ضلعی است و زمینه آن کاملاً قرمز رنگ میباشد.
تابلوی دیگر تابلوی رعایت حق تقدم است، که راس این تابلو به سمت پایین است و این به خاطر اهمیت این موضوع میباشد.
تابلوهای هشدار دهنده یا خطر نوع دوم تابلوهایی هستند که شکل آنها مثلثی شکل بوده، نوار حاشیه قرمز رنگ دارند و زمینه آنها سفید است، راس مثلث به سمت بالاست و در مرکز این شکل نوع خطر و هشدار با رنگ مشکی نمایش داده شده است.
نوع سوم تابلوها تابلوهای آگاهی دهنده و اخباری هستند. برای این گونه تابلوها رنگهای مختلف سفید، سبز، آبی، قهوهای و زرد فراهم میباشد و دارای شکلهای مثلث، دایره، مستطیل، مربع و پنج ضلعی هستند و پیام آنها در مرکز این گونه شکلها نوشته شده است. این تابلوها را نیز میتوان در دو دسته زیر تقسیم بندی نمود:
تابلوهای آگاهیدهنده دستوری که تبعیت از آنها واجب است و در صورت رعایت نکردن آنها راننده مرتکب خلاف شده، نمونهای از این تابلوها خیابان یک طرفه، جهت نما، تعیین مسیر و حداقل سرعت میباشد.
و نوع دوم تابلوهای آگاهی دهنده هستند که رانندگان را جهت دسترسی به مسیرهای مورد نیاز خود راهنمایی کرده.
در مبحث زیر بیشتر میخواهیم در مورد تابلوهای بازدارنده و منع کننده صحبت کنیم، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
تابلو های منع کننده و بازدارنده
همانطور که از اسم این گونه تابلو های منع کننده بر میآید منع کردن چیزی را میرساند و باید تا تقاطع بعدی رعایت گردد، مگر اینکه علائم دیگری بر سر راه وجود داشته باشد، برخی از این گونه تابلوها دارای انتهای ممنوعیت هستند یعنی اینکه ممنوعیت باید تا رسیدن به تابلوی انتهای ممنوعیت اعمال شود.
ممنوعیت در یک منطقه: اگر تابلوی بازدارنده همراه با علامت منطقه A باشد، در این صورت ممنوعیت در کل آن منطقه باید رعایت شود، یعنی اینکه مثلاً پارک کردن خودرو در کل آن منطقه ممنوع است و در هیچ قسمتی از آن منطقه نمیتوانید خودروی خود را پارک کنید. به جز مکانهایی که به عنوان پارک خودرو مشخص شدهاند. این ممنوعیت با خروج از آن منطقه و جایی که علامت پایان ممنوعیت برای منطقه B میباشد تمام میشود.
محدودیت سرعت: تابلوهای محدودیت سرعت جز تابلوهای بازدارنده میباشند، زیرا سرعتی را نمایش میدهند که ممنوع است. یک تابلوی محدودیت سرعت تا تابلوی بعدی که محدودیت سرعت دیگری را نمایش میدهد باید رعایت گردد، به خاطر همین لازم نیست که تابلوهای محدودیت سرعت بعد از هر تقاطع تکرار شود.
محدودیت سرعت را نیز میتوان به وسیله تابلوهای الکتریکی نمایش داد، که این گونه تابلوها در شرایط مختلف و خطرناک مانند شلوغیها و شرایطی که دید کمی دارند استفاده میشود، اگر به دور تابلوهای محدودیت سرعت یک دایره قرمز رنگ وجود داشته باشد مانند شکل A، باید حد مجاز را رعایت کرد و اگر تابلو فقط عددی بدون آن دایره قرمز داشته باشد مانند شکل B، این تابلو تنها محدودیت سرعت توصیه شده را نمایش میدهد و اجباری در کار نیست، در این صورت میتوان با سرعت بیشتر از حد نمایش داده شده رانندگی کنید اما این کار توصیه نمیگردد.
تابلویی که در شکل زیر مشاهده میکنید به این معنا است که وسایل نقلیه اجازه ورود ندارند، این ممنوعیت برای تمام وسایل نقلیه میباشد که مجاز نیستند در این جهت از تابلو عبور کنند، وسایل نقلیهای که از سمت مقابل آمدهاند مجاز به عبور از این تابلو هستند. شکل این تابلو گاهی اوقات ممکن است منحنی باشد به خاطر اینکه تشخیص آن از پشت سر نیز امکانپذیر باشد. این تابلوها اغلب در انتهای راههای یک طرفه وجود دارند.
در شکل زیر انواع تابلوهای ممنوعیت را برای شما معرفی میکنیم:
تابلوی A ورود وسایل نقلیه ممنوع میباشد و این ممنوعیت در هر دو جهت تابلو وجود دارد.
تابلوی B ورود وسایل نقلیه موتوری ممنوع میباشد، هیچ وسیله نقلیه موتوری مجاز به عبور از این گونه تابلوها نیست به جز موتورسیکلتهایی که دارای کلاس II هستند.
تابلوی C محدودیت ارتفاع وسیله نقلیه را مشخص میکند، برای مثال ارتفاع آزاد کمتر از چهار و نیم متر باید باشد.
تابلوی A محدودیت وزن خودرو میباشد.
تابلوی B گردش به چپ ممنوع میباشد.
تابلوی C گردش به راست ممنوع میباشد.
ما در مطلب بالا تعدادی از تابلوهای منع کننده را برای شما معرفی کردیم اما اینها تمام تابلوها نیستند به شما توصیه میکنیم برای آشنایی با این تابلوها از نمونه سوالات آیین نامه استفاده کنید، لینک دانلود این گونه نمونه سوالات در ابتدای همین صفحه قرار داده شده است.