گذرگاه پیاده چیست

5/5 - (1 امتیاز)

اگر می‌ خواهید بدانید گذرگاه پیاده چیست؟ پیشنهاد شما به شما مطالعه مطلب زیر از سایت مرسی تست است.

گذرگاه پیاده چیست؟

یکی از مه مترین مواردی که رانندگان حین رانندگی باید به آن توجه بسیار زیادی کنند عابرین و افرادی هستند که از خیابان‌ ها در حال گذر می‌ باشند. افزایش تعداد خودرو ها در خیابان‌ ها باعث شده است که عبور عابرین پیاده از سطح خیابان‌ ها بسیار سخت و دشوار باشد.

قوانین راهنمایی و رانندگی در برخی از موارد برای تردد عابرین پیاده مکان‌ هایی را در نظر گرفتند تا بتوانند به آسانی از عرض خیابان‌ ها عبور کنند. تمام رانندگان باید این قوانین را بشناسند و حقوق عابرین پیاده را نیز رعایت و به آن احترام بگذارند.

ما در این مطلب به بررسی گذرگاه‌ های عابر پیاده، حق تقدم آنه ا پرداخت ایم و توضیحات کاملی را راجع به آن آورده ایم، اگر جز آن دسته از رانندگانی هستید که به تازگی قصد گرفتن گواهی نامه را دارید به شما توصیه می‌ کنیم که حتماً این مطالب را مرور کنید.

تعریف گذرگاه عابر پیاده

اگر می خواهید بدانید که گذرگاه پیاده چیست؟ در پاسخ می توان گفت که گذرگاه عابر پیاده را با خط‌کشی‌ هایی در عرض خیابان‌ ها نمایش می‌ دهند که جهت تردد افراد از یک طرف به طرف دیگر خیابان استفاده می‌ شود، به طوری که آن ها می‌ توانند به راحتی از عرض خیابان عبور کنند و رانندگان نیز آن ها را ببینند.

از خطوط عابر پیاده بیشتر در محل‌ هایی مانند تقاطع‌ ها، چهار راه‌ ها، میدان‌ ها و میانه‌ های راه‌ های شلوغ رسم می‌ شوند. همچنین از این خطوط جهت کنترل ترافیک عابرین پیاده و نظم بخشیدن به آن ها در هنگام تردد نیز استفاده می‌ شود.

اگر که خطوط عابر پیاده با علائم و تابلو هایی مانند چراغ‌ های راهنمایی و راننده به همراه باشد، از این رو اولویت عبور عابر پیاده و خودرو ها با استفاده از آن ها مشخص می‌ شوند. اما اگر در کنار گذرگاه‌ های عابر پیاده چراغ راهنمایی و رانندگی وجود نداشته باشد همیشه حق تقدم با عابرین پیاده است. در این صورت رانندگان باید این حق تقدم را رعایت کنند و به عابرین پیاده اجازه عبور دهند.

انواع گذرگاه‌ های عابرین پیاده

گذرگاه‌ های عابرین پیاده را می‌ توان به انواع مختلفی تقسیم بندی کرد که در زیر به معرفی هر یک از آن ها می‌ پردازیم:

  1. گذرگاه‌ های ساده و بدون خط کشی
  2. خط‌کشی‌ های عابر پیاده
  3. گذرگاه‌ های غیر هم سطح مانند زیرگذر ها و یا پل های عابر پیاده

در برخی از تقاطع‌ ها برای عابرین پیاده نیز چراغ‌ های راهنمایی و رانندگی قرار داده شده است، این به این معنا است که وقتی چراغ سبز می‌ باشد عابرین پیاده می‌ توانند از عرض خیابان عبور کنند اما وقتی که چراغ قرمز باشد عابر پیاده حق عبور از خیابان را نخواهد داشت. در صورتی که هیچ گونه از این چراغ‌ ها وجود نداشته باشد حق تقدم همیشه با عابرین پیاده می‌ باشد و رانندگان باید به آن توجه کنند.

در هنگام رسیدن به گذرگاه عابر پیاده چه باید کرد؟

همان گونه که قبلاً هم اشاره کردیم گذرگاه‌ های عابر پیاده به دو گونه تقسیم بندی می‌ شوند وقتی که با چراغ راهنمایی و رانندگی باشند، که در این صورت وقتی که چراغ سبز باشد عابرین می‌ توانند رد شوند و خودرو ها باید بایستند.

و وقتی که چراغ‌ های راهنمایی و رانندگی وجود نداشته باشد که همیشه حق تقدم با عابرین پیاده است. در هر صورت وقتی که به گذرگاه عابر پیاده نزدیک می‌شوید سرعت خود را کم کنید و با احتیاط کامل و رعایت حق تقدم عبور کنید. همیشه در این مکان‌ ها از سبقت گرفتن پرهیز کنید تا حوادث ناگواری برای شما به وجود نیاید.

چگونه قوانین رانندگی را بهتر یاد بگیریم؟

در کتاب و قوانین راهنمایی و رانندگی اصطلاحات زیادی وجود دارد که هر کدام مفهوم خاص به خود را دارند و قوانین خاصی برای هر یک از آن ها نیز می باشد. یکی از اولین چیز هایی که در آموزش های رانندگی به آن توجه می شود همین اصطلاحات است.

جهت آشنایی با این اصطلاحات علاوه بر خواندن کتاب آیین نامه راهنمایی و رانندگی، مطالعه ی نمونه سوالات آیین نامه نیز بسیار کمک رسان خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *