چه عاملی سبب استهلاک زودتر لنت ها میشود

چه عاملی سبب استهلاک زودتر لنت ها میشود؟ این سوال یکی از نمونه سوالات آیین نامه می باشد که شما می توانید پاسخ آن را در زیر بیابید.
چه عاملی سبب استهلاک زودتر لنت ها میشود؟
- کشیدن ترمز دستی بدون فشردن ضامن
- رها کردن ترمز دستی و ترمز پایینی
- کشیدن ترمز دستی و رها کردن ترمز پایینی
- کشیدن ترمز دستی
پاسخ صحیح گزینه ی ۱ یعنی کشیدن ترمز دستی بدون فشردن ضامن، می باشد.
عوامل استهلاک لنت ترمز و راه های جلوگیری از آن
می توان گفت که تعویض لنت ها زمان مشخصی ندارد و از قانون خاصی نیز پیروی نمی کند. اما اگر بخواهیم کارکرد آن ها را به طور تقریبی بیان کنیم می توان گفت مسافتی بین ۷۰ تا ۸۰ هزار کیلومتر را می توانند پشتیبانی کنند و بعد از این مدت زمان فرسوده خواهند شد.
با فرسوده شدن لنت ها باعث کند شدن سیستم ترمزگیری خواهند شد. قیمت های لوازم یدکی خودرو روز به روز افزایش می یابد، لنت ها نیز یکی از این قطعات می باشند و با توجه به اهمیت ویژه ای که این قطعه دارد.
امروز سعی کرده ایم در این مطلب از سایت مرسی تست در مورد عواملی صحبت کنیم که باعث استهلاک لنت ها می شود و با رعایت آن ها طول عمر این قطعه را بالا ببریم.
نوع لنت ترمز: یکی از مواردی که باعث افزایش یا کاهش طول عمر لنت ها می شود، نوع آن ها می باشد. ارزان ترین لنت های موجود در بازار لنت های ارگانیک قدیمی هستند که دارای عمر مفید کوتاهی می باشند.
لنت های دیگری نیز وجود دارند که به آن ها کم فلز می گویند که از لنت های ارگانیک بهتر هستند و دارای طول عمر بیشتری می باشند. بعد از آن لنت های نیمه فلزی روی کار آمدند که طول عمر نسبتا بالایی دارند.
از جمله لنت های مدرن که جزو گران ترین و مورد اطمینان ترین لنت ها در بازار به حساب می آیند، لنت های سرامیکی می باشند که از همه طول عمر بیشتری دارند. پس این مورد یکی از مواردی است که باید در انتخاب لنت مناسب در خودرو دقت کنیم تا بیشترین بازدهی را داشته باشد. قبل از انتخاب نوع لنت ها نیز باید مزایا و معایب آن ها را نیز مد نظر داشته باشیم.
لنت های ترمز نیمه فلزی بسیار معمول می باشد چون مقرون به صرفه نیز هستند. بیشتر خودروهای جدید با این نوع لنت ها تولید می شوند، چون مناسب تر می باشند، حتی خودروهایی که موتورهای آن از فلزات سخت ساخته شده، از لنت های نیمه فلزی بهره می برند.
در مسیرهای کوهستانی فشار وارده به لنت های جلویی بیشتر از لنت های عقبی می باشند. پس نتیجه می گیریم برای ترمز های جلویی بهتر است از لنت های بهتری استفاده کنیم تا توانایی تحمل فشار در شرایط مختلف را دارا باشند.
نوع مسیر رانندگی: رانندگی کردن در بزرگ راه ها و جاده ها برای رانندگان باعث می شود که ترمز کمتری را بگیرند. از این رو لنت ها اصطکاک کمتری با دیسک برقرار می کنند و طول عمر آن ها افزایش می یابد.
از طرف دیگر رانندگی در مناطق شهری و جاده های پر پیچ و خم که نیاز به ترمز گرفتن های بیشتری دارد، لنت ها را بیشتر در معرض آسیب قرار می دهد.
وزن خودرو: اگر وزن خودرو بیشتر باشد در نتیجه فشار وارده روی سیستم ترمز نیز بیشتر خواهد شد، با خارج کردن وسایل و بارهای اضافه از درون خودرو وزن آن را به حالت نرمال برسانید تا فشار وارده به سیستم ترمز نیز کمتر و در نتیجه طول عمر لنت ها بیشتر گردد.
نوع رانندگی و نحوه ی ترمز گرفتن: رانندگی در سرعت های بالا، روی ترمز های فشار زیادی وارد می کند و هم چنین گرفتن ترمز های ناگهانی نیز به لنت ها فشار وارد می سازد. پس سعی کنید در زمان های رسیدن به ترافیک خودروی خود را سریعا متوقف سازید و رانندگی تهاجمی نداشته باشید.
دیسک ها: اگر فشار وارد شده به دیسک ها زیاد گردد ممکن است باعث تاب خوردن آن ها شود. رانندگی در سطوح سخت مانند کوهستانی یا بکسل کردن خودروهای دیگر می تواند این فشار وارده را تشدید کند و هم چنین پارک در کنار سیستم های خودکار آب پاش نیز می تواند باعث ایجاد مشکل در دیسک ها گردد. چون اگر آب سر به دیسک ها پاشیده شود آن ها را خراب می کند.