چراغ های جانبی جلو چیست

چراغ های جانبی جلو چیست؟ این یکی از نمونه سوالات آیین نامه میباشد که پاسخ به آن بسیار مهم است و شما با مراجعه به ادامه مطالب زیر از سایت مرسی تست میتوانید آن را بیابید.
کاربرد چراغ های جانبی جلو چیست؟
- حضور وسیله نقلیه جلو را نشان میدهد
- حضور وسیله نقلیه و عرض آن را از سمت جلو نشان میدهد
- حضور وسیله نقلیه و طول آن را نشان میدهد
- حضور وسیله نقلیه و عرض آن را از سمت عقب نشان میدهد
پاسخ صحیح گزینه ۲ یعنی حضور وسیله نقلیه و عرض آن را از سمت جلو نشان میدهد، میباشد.
در اکثر کشورها شناسایی انواع چراغها در خودروها و نحوه استفاده از آن جز موارد مربوط به آیین نامه راهنمایی رانندگی میباشد. متاسفانه تعدادی از رانندگان بعد از قبولی در آزمون اصلی این موارد را به فراموشی میسپارند، این کار نه تنها زندگی خود بلکه زندگی دیگر رانندگان را نیز به خطر میاندازند.
آشنایی با انواع چراغهای خودرو
انواع چراغهای روشنایی در اتومبیلهای سواری را میتوان به دستههای زیر تقسیم بندی کرد. برای مثال چراغهایی که روی بدنه خودرو قرار دارند به انواع زیر تقسیم میشوند:
- چراغهای بزرگ جلو
- چراغهای مهشکن
- چراغهای کوچک جلو یا چراغهای جانبی جلو
- چراغهای خطر
- چراغهای ترمز
- چراغهای دنده عقب
- چراغهای راهنما
- چراغهای پلاک خودرو
- چراغهای جانبی پارک
که در زیر به صورت خلاصه و مختصر هر یک از آنها را توضیح خواهیم داد:
چراغهای بزرگ جلوی ماشین: از شاخصترین جنبه استفاده از سیستم روشنایی در خودروها در قسمتهای جلویی آن تعبیه شده است. این چراغها شامل چراغهای نور بالا و نور پایین، همچنین چراغهای مهشکن و چراغهای بغل هستند.
چراغهای نور پایین غالباً توسط بیشتر رانندگان استفاده میشود و برای روشن کردن سطحی بسیار کاربرد دارد.
چراغهای نور بالا همچنین در بخش روشنایی جلوی خودروها استفاده میشود. البته از نور بالا باید در مواقعی استفاده کرد که تردد بسیار کم است، زیرا این نور کنترل نشده است و باعث خیرگی چشم کاربران و دیگر رانندگان میشود و اکثراً توصیه نمیگردد.
چراغهای عقب خودرو : این چراغها که به رنگ قرمز هستند در عقب خودرو تعبیه شدهاند و به محض روشن شدن چراغهای جلو، این چراغها نیز همزمان با آنها روشن میشوند.
چراغهای دیتایم خودرو: این چراغها که به نام چراغهای نور روز هستند، در انواع خودروها وجود دارند که در جلو و عقب آن نصب شدهاند و به صورت خودکار روشن میشوند. البته در بعضی از خودروها گزینههایی برای خاموش کردن آنها نیز وجود دارد.
چراغهای مهشکن خودرو: همانطور که از اسم این چراغها مشخص است در هنگام بارندگی یا مه در درون جادهها از آن استفاده میشود، نور این چراغها به رنگ سفید یا زرد است که سطح جاده را برای شما روشن و مشخص مینماید تا در سرعت پایین بتوانید به راه خود ادامه بدهید.
چراغهای کنار: در برخی از خودروها برخی از چراغهایی به نام چراغهای کنار استفاده شده است، که استفاده از آنها عمومیت خاصی ندارد، تنها این چراغها در هنگام پیچیدن یا تغییر جهت ماشین روشن میشوند و مسیر را برای راننده مشخص مینمایند.
چراغهای گردان: این چراغها نیز عمومیت نداشته و برای نیروها و خودروهای امدادی، امنیتی، پلیس، آتش نشانی کاربرد دارند و به کاربران و رانندگان دیگر این پیام را میرسانند که باید راه و مسیر را باز کند.
چراغهای راهنمای خودرو: یکی دیگر از انواع چراغها که بسیار مهم است چراغهای راهنما میباشد که این چراغها به صورت چشمک زن طراحی شدهاند و در جلو و عقب خودرو و در کنارههای آن تعبیه شدهاند.
چراغهای پلاک خودرو: هر خودرویی در بخش عقب و جلوی خود پلاکی دارند که این پلاکها جهت مشخص بودن در شب نیاز به چراغ دارند، چراغهایی که در بالا و طرفین هر پلاکی نصب شده است و به راحتی در شب پلاک را قابل رویت میکند چراغهای پلاک خودرو میگویند.
چراغهای خطر یا فلاشر: این چراغها نیز در قسمت جلو و عقبی خودرو تعبیه شدهاند.
چراغهای ترمز: این چراغها در بخش عقبی خودرو قرار داده شدهاند و یک یا دو عدد میباشند، معمولاً در اطراف این چراغها طلق یا عدسی قرمز رنگی قرار داده شده است.
چراغهای دنده عقب: وقتی که قصد دارید به صورت دنده عقب حرکت کنید باید مقداری روشنایی وجود داشته باشد که هم مسیر پشت سر خود را بتوانید ببینید و هم متوجه حضور دیگران بشوید.
چراغهای جانبی پارک خودرو: این چراغها عبارتند از چراغهای کوچک روی سپر یا بدنه جلوی خودرو و چراغهای خطر که محدوده خودرو را در تاریکی در شب یا هوای مهآلود قابل تشخیص میکند. در برخی از خودروها چراغ های جانبی پارک درون کاسه ی چراغ بزرگی جلوی خودرو طراحی و نصب شدهاند.