وظیفه کدام قطعه جلوگیری از ورود بخارهای بنزین به هوا است
وظیفه کدام قطعه جلوگیری از ورود بخارهای بنزین به هوا است؟ این یکی از نمونه سوالات آیین نامه میباشد که بسیار در آزمون اصلی تکرار شده است و به شما پیشنهاد میکنیم که مطلب زیر در سایت مرسی تست را مطالعه فرمایید.
سوالات عوض شد
همراه با جواب
وظیفه کدام قطعه جلوگیری از ورود بخارهای بنزین به هوا است؟
- بافلر
- کاتالیست
- کنیستر
- سنسور اکسیژن
پاسخ صحیح گزینه ۳ یعنی کنیستر میباشد.
اگر بخواهیم تعریفی از کنیستر ارائه دهیم باید بگوییم که یکی از قطعات سیستم سوخت رسانی در خودروها میباشد که در کاهش آلایندگیهای هوا نیز سهم بسیار مهمی دارد. ما در مطلب زیر سعی کردهایم که در مورد نقش و وظیفه اصلی کنیستر صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.
در دهههای گذشته توجه زیادی به آلایندههای خودروها نمیشد و از این رو باعث تولید خودروهایی با مصرف سوخت بسیار بالایی می شد که به شدت هوا را نیز آلوده میکرد. اما با پیشرفت تکنولوژی و همچنین قوانین سختگیرانه که در زمینه آلایندههای هوا تعیین گردیده است، یک سری از قطعات جدید روی خودروها نصب شده است که باعث کاهش آلایندههای هوا میشود، برای مثال کنیستر یکی از این قطعات میباشد.
کنیستر و جلوگیری از ورود بخارهای بنزین به هوا
کنیستر یک قطعهای در خودروها میباشد که از کربن یا زغال فعال تشکیل شده است و میتواند از ورود بخارهای بنزین به هوا جلوگیری کند، این قطعه خود دارای یک شلنگ برای ورود بنزین از باک خودرو میباشد و یک شلنگ خروجی به سمت پیشرانه است که نقش بسیار مهمی را در خودروها ایفا میکند.
به طوری که بخارهای بنزین را جمع آوری میکند و آن را به سمت پیشرانه منتقل میکند، همانطور که میدانیم خودروها به دلیل سوزاندن سوختهای فسیلی آلایندههای زیادی را از خود تولید میکند، اما با استفاده از این قطعه در خودروها میتوان تا حدی این آلایندهها را کم کرد.
کنیستر باعث جذب بخارهای بنزین میشود و به خاطر کربنی که در ان تعبیه شده است مانند یک اسفنجی عمل میکند که این بخارها را به خوبی جذب خود میکند. کنیستر دارای سه خروجی میباشد که دو خروجی آن به باک بنزین و منیفولد هوا متصل است و یک خروجی آن برای ارتباط با هوای بیرون و آزاد ساخته شده است، علاوه بر این سه خروجی یک فیلتر نیز دارد.
طراحی این قطعه به گونهای انجام شده است که با ایجاد شدن یک خلا باعث مکیده شدن بخارهای بنزین داخل کنیستر میشود و زمانی که پیشرانه روشن باشد این بخارها به سمت محفظه احتراق منتقل میشود و زمانی که پیشرانه خاموش باشد بخارهای بنزین جذب شده و راهی به بیرون ندارند و با روشن شدن مجدد خودرو بخارها باز به سمت پیشرانه حرکت خواهند کرد.
اما جدای از دو وظیفه اصلی کنیستر که جذب بخارهای بنزین و کاهش آلودگی هوا بود، میتوان گفت که این قطعه وظیفه دیگری را نیز دارد که آن افزایش ایمنی سرنشینان خودرو است. در صورتی که خودرویی فاقد کنیستر باشد یا این قطعه در خودروها خراب باشد، باعث جمع شدن بخارهای بنزین در باک خودروها میشود و در صورت بروز حادثه و تصادف خودرو منجر به انفجار آن خواهد شد.
نشانههای خرابی کنیستر و عدم جلوگیری از ورود بخارهای بنزین به هوا
بوی بنزین در داخل اتاقک خودرو و بیرون خودرو میتواند به دلایل مختلفی باشد، اما اگر مشاهده کردید که این بو به صورت مقطعی میباشد، شاید از خرابی کنیستر باشد. همچنین وقتی که درپوش باک سوخت را باز میکنید و بخارهای بنزین با فشار زیادی از باک خارج میشوند نیز میتواند یکی دیگر از نشانههای خرابی کنیستر باشد.
گاهی اوقات روشن شدن چراغ چک در خودروها و یا استفاده از دیاگ میتواند خرابی کنیستر را آشکار کند.
اگر در بعضی از مواقع صدای تق تق در خودرو شنیدید از خرابی کنیستر باشد مثلاً شلنگ یا مخزن آن خراب شده باشد.
عمر کنیستر خودرو چقدر است؟
کربنی که در درون این قطعه نصب شده است دارای عمر محدودی میباشد و بعد از گذشت یک مدت زمان محدود قابلیت جذب بخارهای بنزین را از دست میدهد. اگر این قطعه تعویض نشود عمر کنیستر را نیز کاهش میدهد. خودروسازان مختلفی دستورالعملهای گوناگونی را جهت عمر کنیستر در نظر گرفتهاند، اما میتوان گفت که عمر این قطعه حدوداً ۲ سال یا ۴۰ هزار کیلومتر خواهد بود. همانطور که میدانید کنیستر سالم خودرو باعث کاهش آلایندههای هوا و افزایش ایمنی در سرنشینان خودرو میشود.
محل نصب کنیستر در خودرو کجاست؟
همانطور که قبلاً گفتیم کنیستر خودرو از بخشهایی همانند شلنگهای ورودی و خروجی، فیلتر صافی، بدنه و درپوش و کربن فعال تشکیل شده است که در بخش خروجی باک بنزین خودروها نصب میگردد.
100 آزمون رایگان سایت مرسی تست
آزمون ۲
آزمون ۳
آزمون ۴
آزمون ۵
آزمون ۶
آزمون ۷
آزمون ۸
آزمون ۹
آزمون ۱۰
آزمون ۱۱
آزمون ۱۲
آزمون ۱۳
آزمون ۱۴
آزمون ۱۵
آزمون ۱۶
آزمون ۱۷
آزمون ۱۸
آزمون ۱۹
آزمون ۲۰
آزمون ۲۱
آزمون ۲۲
آزمون ۲۳
آزمون ۲۴
آزمون ۲۵
آزمون ۲۶
آزمون ۲۷
آزمون ۲۸
آزمون ۲۹
آزمون ۳۰
آزمون ۳۱
آزمون ۳۲
آزمون ۳۳
آزمون ۳۴
آزمون ۳۵
آزمون ۳۶
آزمون ۳۷
آزمون ۳۸
آزمون ۳۹
آزمون ۴۰
آزمون ۴۱
آزمون ۴۲
آزمون ۴۳
آزمون ۴۴
آزمون ۴۵
آزمون ۴۶
آزمون ۴۷
آزمون ۴۸
آزمون ۴۹
آزمون ۵۰
آزمون ۵۱
آزمون ۵۲
آزمون ۵۳
آزمون ۵۴
آزمون ۵۵
آزمون ۵۶
آزمون ۵۷
آزمون ۵۸
آزمون ۵۹
آزمون ۶۰
آزمون ۶۱
آزمون ۶۲
آزمون ۶۳
آزمون ۶۴
آزمون ۶۵
آزمون ۶۶
آزمون ۶۷
آزمون ۶۸
آزمون ۶۹
آزمون ۷۰
آزمون ۷۱
آزمون ۷۲
آزمون ۷۳
آزمون ۷۴
آزمون ۷۵
آزمون ۷۶
آزمون ۷۷
آزمون ۷۸
آزمون ۷۹
آزمون ۸۰
آزمون ۸۱
آزمون ۸۲
آزمون ۸۳
آزمون ۸۴
آزمون ۸۵
آزمون ۸۶
آزمون ۸۷
آزمون ۸۸
آزمون ۸۹
آزمون ۹۰
آزمون ۹۱
آزمون ۹۲
آزمون ۹۳
آزمون ۹۴
آزمون ۹۵
آزمون ۹۶
آزمون ۹۷
آزمون ۹۸
آزمون ۹۹
آزمون ۱۰۰
- حمل و نقل پایدار شهری نیازمند چیست ایین نامه
- کدام مورد در ایجاد سوانح ترافیکی نقش بیشتری دارد
- آلودگی دیداری در رانندگی
- قوانین گردش در رانندگی
- تقاطع اصلی و فرعی
- ایا امتحان ایین نامه سراسری است
- خلاصه کتاب آیین نامه موتور سیکلت
- کمک های اولیه چیست آیین نامه
- برای آیین نامه کجای کتاب را بخوانیم
- کدام تابلو بیانگر مسیر کامیون حامل کالای خطرناک نمی باشد
سوالات عوض شد
همراه با جواب