چراغی که معنای ایست و عبور دارد چه نام دارد؟

یکی از سوالات آیین نامه به این صورت طرح شده است: چراغی که معنای ایست و عبور دارد چه نام دارد؟ جهت دریافت پاسخ این سوال مطلب زیر از سایت مرسی تست را بخوانید.
چراغی که معنای ایست و عبور دارد چه نام دارد؟
- چراغ چشمک زن قرمز
- چراغ چشمک زن قرمز برای ایست
- چراغ چشمک زن قرمز برای عبور
- چراغ چشمک زن زرد
پاسخ صحیح گزینه ی ۱
آنقدر چراغ های راهنمایی و رانندگی را می بینیم که دیگر به معنای آن توجه نمی کنیم. در واقع آن ها به قسمت های عادی زندگی روزانه ی ما تبدیل شده اند و ممکن است فراموش کنیم که روزی وجود داشته اند.
در این بخش از سایت سعی کرده ایم به معنا و مفهوم هر یک از چراغ های راهنمایی و رانندگی بپردازیم. شما هم جهت آشنایی با نمونه سوالات آیین نامه در زمینه ی چراغ ها می توانید با استفاده از لینک دانلود در همین صفحه آن ها را مطالعه فرمایید.
معنا و مفهوم رنگ ها در چراغ های راهنمایی و رانندگی
چراغ قرمز: این چراغ به معنای ایست یا توقف می باشد، و به این معناست که رانندگان با دیدن آن باید پشت خط ایست، توقف کنند و منتظر بمانند تا چراغ سبز شود و تقاطع از خودرو ها خالی شود و سپس حرکت کنند.
چراغ زرد: مفهوم این چراغ احتیاط است و رانندگانی که با این چراغ برخورد می کنند نباید از چراغ ایست یا تراز راهنمایی و رانندگی پیش تر روند و تنها در صورتی می توانند از آن عبور کنند که در وسط تقاطع بوده و چراغ زرد شده باشد.
چراغ سبز: این چراغ به معنای مجاز بودن برای عبور از تقاطع می باشد و رانندگانی که با آن برخورد می کنند حق عبور دارند مگر اینکه گردش به وسیله ی علایم دیگری منع شده باشد.
اگر می خواهید بدانید که چراغ های چشمک زن برای چه منظوری می باشند باید بگوییم که رانندگان وسایل نقلیه وقتی این چراغ را میبینند باید سرعت خود را کم کنند و از گذرگاه و تقاطع با رعایت احتیاط کامل و حق تقدم عبور نمایند. این چراغ ها در مکان هایی نصب می شود که راه اصلی با راه فرعی برخورد کرده است.
چراغ چشمک زن قرمز: این چراغ جهت ایست و سپس عبور می باشد و رانندگانی که این چراغ را می بینند باید پشت خط ایست یا تراز چراغ راهنمایی و رانندگی متوقف شوند و بعد از کسب اطمینان از نبود خطر عبور کنند. هم چنین اگر تابلوی ایست را نیز دیدند باید همین کار را بکنند.
این چراغ در برخورد راه فرعی با راه اصلی در کنار تابلوی ایست نصب می شود.
برخی دیگر از چراغ های راهنمایی و رانندگی با پیکان ها و فلش ها استفاده می گردند که جهت کنترل چرخش به راست یا چپ می باشند. در ادامه آن ها را معرفی می کنیم.
وجود پیکان سبز به این معناست که شما فقط می توانید در همان جهت گردش کنید.
وجود پیکان قرمز به این معناست که شما باید پشت خط ایست منتظر بمانید تا پیکان سبز شود یا ناپدید گردد، حتی اگر ترافیکی در جاده ها نباشد.
ترکیب چراغ راهنمایی قرمز با پیکان سمت راست سبز به این معناست که شما نباید مستقیم حرکت کنید یا به چپ گردش کنید، تنها می توانید به راست گردش کنید.
ترکیب چراغ راهنمایی قرمز با پیکان سمت راست قرمز به این معناست که شما نمی توانید به سمت راست بپیچید بلکه می توانید مستقیم جلو رفته یا به چپ گردش کنید.
چراغ راهنمایی زرد چشمک زن به این معناست که ممکن است شما پیش روید اما اگر عابر پیاده ای دیدید که در حال عبور از خیابان است باید به او راه دهید.
سوال ۱ – کدام یک از گزینه های زیر در مورد چراغ قرمز در پشت تقاطع نادرست می باشد؟
- باید پشت خط ایست توقف کامل کرد
- تا هنگام سبز شدن چراغ و تخلیه ی تقاطع از وسایل نقلیه باید منتظر ماند
- اگر تقاطع خلوت بود می تواند به راست گردش کرد
- عبور از چراغ قرمز ممنوع می باشد
پاسخ صحیح گزینه ی ۳
سوال ۲ – در صورت زرد شدن چراغ راهنمایی و رانندگی در وسط تقاطع چه باید کرد؟
- توقف کرد
- بدون رعایت حق تقدم عبور کرد
- برای خالی شدن تقاطع به راه خود ادامه می دهیم
- ترمز می کنیم و باد نده عقب در پشت خط ایست متوقف می شویم
پاسخ صحیح گزینه ی ۳