علامت تعجب در تابلو راهنمایی رانندگی

شاید برای شما جالب باشد که بدانید علامت تعجب در تابلو راهنمایی رانندگی به چه معنا می‌باشد، برای آشنا شدن شما با معنا و مفهوم این تابلو به شما پیشنهاد می‌کنیم که مطلب تهیه شده توسط مرسی تست را مطالعه بفرمایید.

تابلو های اصلی جاده‌ای

تابلوهای اصلی که در خیابان‌ها و جاده‌ها استفاده می‌شوند را می‌توان به سه دسته زیر تقسیم بندی کرد:

تابلوهای بازدارنده: که به آن تابلوهای انتظامی نیز می‌گویند، نشانه‌هایی هستند که معنا و مفهوم ضرورت را می‌رساند، به این صورت که حتماً باید آنها را رعایت کرد، به عبارت دیگر محدودیت و ممنوعیت راه را به رانندگان اعلام می‌کند. این تابلوها به شکل دایره‌ای هستند، به جز تابلوی ایست که به شکل هشت گوشه می‌باشد و تابلوی حق تقدم که به شکل مثلث می‌باشد و راس آن به سمت پایین است.

تابلوهای خطر: همان گونه که از اسم این تابلوها معلوم است معنای خطر را به راننده می‌رساند، شکل این تابلوها به صورت مثلث متساوی الاضلاع است که راس آن به سمت بالا می‌باشد.

تابلوهای اخباری: بیشتر مواقع تابلوهای اخباری اطلاعات مورد نیاز رانندگان را فراهم می‌کند، برای مثال اطلاعاتی در مورد مکان‌ها، جاده‌ها و … می‌باشند. شکل ظاهری این تابلوها به شکل‌های مربع و مستطیل هستند و گاهی اوقات به شکل نوک تیز یا جهت نما نیز می‌باشند.

علامت تعجب در تابلو راهنمایی رانندگی

استفاده کردن از تابلوهای راهنمایی و رانندگی جزو یکی از ضروریات هر راننده‌ای برای ایجاد ایمنی و تردد صحیح است. همچنین وجود بعضی از این تابلوها و علائم هشدار دهنده در ماشین‌ها در هنگام خرابی، جهت هشدار دادن به سایر دیگر راننده‌ها کاربرد دارد.

تعداد زیادی از تابلوهای راهنمایی و رانندگی وجود دارد که هر کدام معنا و مفهوم خاص به خود را دارند. تابلوهای اخطاری، تابلوهای منع کننده و تابلوهای راهنمای مسیر از عمده‌ترین تابلوهایی هستند که در راهنمایی و رانندگی کاربرد دارند و هر کدام دارای تعداد مشخصی از تابلوها را شامل می‌شوند.

یکی از این تابلوها که می‌خواهیم در مورد آن صحبت کنیم علامت تعجب در تابلو راهنمایی رانندگی یا تابلو خطر می‌باشد که در ادامه به صورت مفصل به معرفی آن می‌پردازیم.

همانطور که در شکل زیر مشاهده می‌کنید تابلوی خطر در دسته تابلوهای اخطاری یا همان هشدار دهنده قرار دارند، اگر بخواهیم از شکل ظاهری این تابلو صحبت کنیم یک مثلث سفید رنگی هست که دارای نوار حاشیه قرمز رنگی می‌باشد و روی قاعده خود قرار گرفته است و یک علامت تعجب به رنگ مشکی در داخل آن وجود دارد. گاهی اوقات در برخی از تابلوها یک متن هم زیر این علامت تعجب نوشته شده است.

تابلوی خطر

ابعادی که برای تابلوی خطر در نظر گرفته می‌شود با توجه به محل نصب آن می‌تواند متفاوت باشد، برای مثال استفاده کردن از تابلو خطر اگر در معابر و خیابان‌های درون شهری باشد، معمولا دارای ابعاد کوچک‌تری می‌باشد ولی اگر در اتوبان‌ها نصب گردد برای رویت بهتر توسط رانندگان ابعاد آن را بزرگتر در نظر می‌گیرند.

نکته دیگری که در مورد این تابلوها باید به آن اشاره کرد، جنس این تابلو می‌باشد. بیشتر تابلوهای خطر از دو جنس آهنی و یا پلاستیکی ساخته می‌شوند. قطعاً تابلوهایی که از جنس آهنی هستند طول عمر بیشتری دارند و در معابر و جاده‌ها نیز استفاده می‌شوند.

و سومین و آخرین نکته‌ای که در مورد این تابلوها می‌خواهیم به آن اشاره بکنیم مشخصات ظاهری و وزن آنها می‌باشد. این تابلوها به خاطر اینکه سطح صاف دارند و ممکن است در مسیر باد قرار بگیرند، باید توان تحمل وزن کافی را از خود نشان دهند پس این تابلوها به قدری مقاوم ساخته می‌شوند که در شرایط مختلف آب و هوایی آسیبی به آنها وارد نشود.

تابلوی خطر که نام دیگر آن مثلث خطر نیز می‌باشد یکی از لوازم برقراری ایمنی در ترافیک می‌باشد، که بسیار کاربردی است. و نصب این تابلو در جاده‌ها، خیابان‌ها و معابر شهری یکی از دلایل بالا رفتن امنیت در آنها محسوب می‌شود. به کمک این مثلث‌های خطر می‌توان هشدارهای خطر را در محیط‌های مختلف به رانندگان گوشزد کرد.

برای احتیاط بیشتر لازم به ذکر است که برای آگاه ساختن رانندگان از خطرات احتمالی پیش رو مانند پروژه های راه و شهرسازی، کارگاه‌های ساختمانی و صنعتی از این گونه تابلوهای خطر استفاده می‌شود.

سعی شده است که در سراسر دنیا تلاش‌هایی برای یکپارچه شدن تابلوی خطر انجام پذیرد. برای مثال تمام تابلوها دارای علامت مشکی در زمینه سفید هستند و حاشیه قرمز رنگی دارند و همیشه به معنای خطر می‌باشد.

توصیه ی ما به شما این است که برای کسب آگاهی بیشتر با نمونه سوالات آیین نامه به لینک واقع در ابتدای همین صفحه مراجعه فرمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *