ترمز پایی بر کدام چرخ ها عمل می کند
شاید بخواهید بدانید که ترمز پایی بر کدام چرخ ها عمل می کند؟ جهت دریافت پاسخ این سوال لطفا مطلب زیر که توسط سایت مرسی تست تهیه شده است را مطالعه فرمایید.
سوالات عوض شد
همراه با جواب
سیستم ترمز یکی از سیستم های بسیار مهم در خودروهایی است که فارغ از نوع پیشرانه هستند. اگر بخواهیم سیستم ترمز را در خودرو ها تقسیم بندی کنیم، آن ها را به دو نوع ترمز پایی و ترمز دستی می تواند تقسیم کرد.
برای هدایت خودرو به هر دو این سیستم ها نیاز پیدا می کنید. اما بسیاری از رانندگان هنوز نمی دانند که ترمز پایی روی کدام چرخ ها عمل می کند و یا ترمز دستی چگونه کار می کند. در ادامه ی این مطلب با ما همراه باشید تا ما تمام این نکات را به شما آموزش دهیم.
ترمز پایی (هیدرولیکی) بر کدام چرخ ها عمل می کند؟
شاید بتوان گفت مهم ترین تفاوتی که میان ترمز دستی و ترمز پایی وجود دارد، به زمان استفاده از آن ها بر می گردد.
مثلا ترمز دستی زمانی استفاده می شود که به توقف ناگهانی نیاز می باشد یا به عبارتی نوعی پشتیبانی احتیاج است. این سیستم چرخ های عقب را درگیر می کند و أصلا با چرخ های جلویی ارتباطی ندارد.
اما اگر بپرسید که ترمز پایی بر کدام چرخ ها عمل می کند؟ باید به شما بگوییم که تمام چهار چرخ خودرو را درگیر می کند. این سیستم وقتی استفاده می شود که خودرو در حال حرکت می باشد و راننده سرعت را کاهش می دهد.
پس ترمز پایی در حین رانندگی استفاده شده در حالی که ترمز دستی هنگام پارک خودرو استفاده می شود. که در این صورت نیرویی که به چرخ های عقب وارد می سازد دوبرابر می باشد برای این که توقف کند.
اما می دانستید که چرا ترمز پایی روی چهار چرخ عمل می کند؟ این به خاطر این است که اگر تنها روی چرخ های جلو تاثیر می گذاشت، خودرو کنترل خود را از دست می داد و اگر روی چرخ های عقب به تنهایی تاثیر می گذاشت باعث از بین رفتن چسبندگی چرخ های عقب می شد و این باعث لغزش به پهلو می شد.
تفاوت ترمز پایی و ترمز دستی در چیست؟
اول از همه باید اشاره کنیم که تفاوت ترمز پایی و ترمز دستی در محیط ترمز می باشد. ترمز پایی که نام دیگر آن ترمز حرکتی نیز می باشد معمولا در حین رانندگی استفاده می شود و ترمز دستی که نام دیگر آن ترمز ثانویه است در هنگام توقف خودرو استفاده می شود.
دومین تفاوتی که میان ترمز دستی و ترمز پایی وجود دارد، در نحوه ی کنترل چرخ ها می باشد به طوری که ترمز دستی فقط بر چرخ های عقب تاثیر می گذارد در حالی که ترمز پایی تمام چهار چرخ خودرو را کنترل می کند.
سومین تفاوتی که می توان برای این دو ذکر کرد عملکرد آن می باشد، برای مثال ترمز دستی با استفاده از سیم های فولادی این کار را نجام می دهد در حالی که ترمز پایی با استفاده از روغن و مایعات کار می کند.
پس از مطالب بالا نتیجه می گیریم که ترمز دستی وقتی در بالاترین حد خود قرار دارد یا به عبارتی کشیده شده باشد، تنها چرخ های عقب خودرو را قفل می کند ولی ترمز پایی یا ترمز سرویس طبق استاندارهای گفته تمام چهار چرخ را تحت کنترل خود دارد.
به نحوی که عملکرد آن این گونه است که ابتدا چرخ های جلویی را درگیر می کند و سپس به درگیر کردن چرخ های عقب می پردازد.
استفاده از ترمز پایی در هنگام حرکت خودرو و برای کاهش سرعت بسیار توصیه می گردد. و در صورتی که خودروی شما از ترمز دیسکی در چهار چرخ دارا می باشد، عملکرد بهتری را از خود نشان می دهد.
جهت آشنایی با نمونه سوالات آیین نامه که پیرامون این مباحث مطرح شده است، از لینک دانلود در ابتدای همین بخش نسبت به تهیه ی آن اقدام فرمایید و با مطالعه ی آن شانس قبولی خود در آزمون اصلی راهنمایی و رانندگی را افزایش دهید.
قطعا هزینه ای که برای این بسته طلایی پرداخت می کنید از هزینه هایی که جهت شرکت در آزمون های مجدد آیین نامه به علت عدم قبولی در آن می باشد، پرداخت می کنید، کمتر می باشد.
100 آزمون رایگان سایت مرسی تست
آزمون ۲
آزمون ۳
آزمون ۴
آزمون ۵
آزمون ۶
آزمون ۷
آزمون ۸
آزمون ۹
آزمون ۱۰
آزمون ۱۱
آزمون ۱۲
آزمون ۱۳
آزمون ۱۴
آزمون ۱۵
آزمون ۱۶
آزمون ۱۷
آزمون ۱۸
آزمون ۱۹
آزمون ۲۰
آزمون ۲۱
آزمون ۲۲
آزمون ۲۳
آزمون ۲۴
آزمون ۲۵
آزمون ۲۶
آزمون ۲۷
آزمون ۲۸
آزمون ۲۹
آزمون ۳۰
آزمون ۳۱
آزمون ۳۲
آزمون ۳۳
آزمون ۳۴
آزمون ۳۵
آزمون ۳۶
آزمون ۳۷
آزمون ۳۸
آزمون ۳۹
آزمون ۴۰
آزمون ۴۱
آزمون ۴۲
آزمون ۴۳
آزمون ۴۴
آزمون ۴۵
آزمون ۴۶
آزمون ۴۷
آزمون ۴۸
آزمون ۴۹
آزمون ۵۰
آزمون ۵۱
آزمون ۵۲
آزمون ۵۳
آزمون ۵۴
آزمون ۵۵
آزمون ۵۶
آزمون ۵۷
آزمون ۵۸
آزمون ۵۹
آزمون ۶۰
آزمون ۶۱
آزمون ۶۲
آزمون ۶۳
آزمون ۶۴
آزمون ۶۵
آزمون ۶۶
آزمون ۶۷
آزمون ۶۸
آزمون ۶۹
آزمون ۷۰
آزمون ۷۱
آزمون ۷۲
آزمون ۷۳
آزمون ۷۴
آزمون ۷۵
آزمون ۷۶
آزمون ۷۷
آزمون ۷۸
آزمون ۷۹
آزمون ۸۰
آزمون ۸۱
آزمون ۸۲
آزمون ۸۳
آزمون ۸۴
آزمون ۸۵
آزمون ۸۶
آزمون ۸۷
آزمون ۸۸
آزمون ۸۹
آزمون ۹۰
آزمون ۹۱
آزمون ۹۲
آزمون ۹۳
آزمون ۹۴
آزمون ۹۵
آزمون ۹۶
آزمون ۹۷
آزمون ۹۸
آزمون ۹۹
آزمون ۱۰۰
- به همراه چراغ چشمک زن قرمز معمولا کدام تابلوی راهنمایی و رانندگی نصب می گردد؟
- برای اطمینان از تنفس بیمار حادثه دیده چه می کنید
- کدام گزینه درباره عبور و توقف در مسیرهای ویژه اتوبوس شرکت واحد صحیح است
- حریم تقاطع چند متر است
- اگر کاردکس باطل شود
- کدام تابلو درباره توقف نمی باشد
- کجاها باید ایست کرد
- حداقل تجهیزات موتور سوار چیست
- خیابان فرعی یعنی چه
- کدام یک از موارد زیر در خصوص حرکت با سرعت زیاد صحیح نمی باشد
سوالات عوض شد
همراه با جواب