تابلو مستطیل راهنمایی رانندگی

5/5 - (1 امتیاز)

برای اشاره به مفهوم تابلو مستطیل راهنمایی رانندگی، کافی است مطلب زیر که توسط سایت مرسی تست تهیه شده است را مطالعه فرمایید.

در این مطلب سعی شده است که به مفهوم شکل‌ ها در تابلو های راهنمایی و رانندگی پرداخته شود. شما هنرجوی گرامی برای قبولی در آزمون آیین نامه راهنمایی و رانندگی باید حتماً تمام تابلو ها را یاد بگیرید و قبل از یادگیری تابلو ها، باید مفهوم شکل‌ ها و رنگ های آن ها را بدانید.

اشتباهی که بسیاری از هنرجویان در یادگیری تابلو های راهنمایی و رانندگی انجام می‌ دهند این است که قبل از شناخت رنگ و شکل این تابلو ها، سعی در حفظ کردن و به خاطر سپردن آن ها می‌کنند. این روند در یادگیری این گونه اشکال بسیار فرار است، و بعد از مدت کوتاهی از ذهن شما پاک می‌ شود.

افرادی که در ابتدای یادگیری این گونه تابلو ها، به مفهوم شکل ها و رنگ‌ های آن ها می‌ پردازند، علاوه بر اینکه خیلی راحت‌ تر و سریع‌ تر می‌ توانند این گونه تابلو ها را یاد بگیرند، همچنین در حافظه بلند مدت آنها نیز حک می‌ شود.

به شما توصیه می‌ کنیم برای آشنایی بیشتر با نمونه سوالات آیین نامه که در این زمینه مطرح شده است به لینک واقع در ابتدای همین صفحه مراجعه فرمایید.

تقسیم بندی تابلو های راهنمایی رانندگی بر اساس شکل

اگر بخواهیم تابلو های راهنمایی و رانندگی را بر اساس شکل هندسی آن ها تقسیم بندی کنیم می‌توانیم در ۹ دسته زیر قرار دهیم، که هر کدام از آن ها دارای معنا و مفهوم خاص به خود را دارند، مطلب هر یک از آنها را معرفی خواهیم کرد:

  1. تابلو های هشت گوشه
  2. تابلو های مستطیل افقی
  3. تابلو های مثلث متساوی الاضلاع نشسته روی یک راس
  4. تابلو های مستطیل قائم
  5. تابلو های مستطیل پرچمی
  6. تابلو های لوزی یا مربع نشسته روی یک راس
  7. تابلو های پنج گوشه با نقطه راس فوقانی
  8. تابلو های دایره
  9. تابلو های مثلث متساوی الاضلاع نشسته روی قاعده

تابلوهای هشت گوشه: یک نمونه از این گونه تابلو، تابلوی ایست می‌ باشد که به صورت هشت گوشه است و زمینه آن کاملاً به رنگ قرمز می‌ باشد.

تابلو ی مستطیل افقی راهنمایی رانندگی: از این گونه شکل هندسی در تابلو ها برای راهنما و هشدار خطرات ناشی از تعمیر و نگهداری استفاده می‌ شود، تابلوی ابتدای منطقه مسکونی نیز به صورت مستطیل افقی می‌ باشد.

تابلوی مثلث متساوی الاضلاع نشسته روی یک راس: یک نمونه از این تابلو رعایت حق تقدم می‌ باشد و فقط غیر از این تابلو، تابلوی دیگری وجود ندارد.

تابلو ی مستطیل قائم راهنمایی رانندگی: از این گونه شکل هندسی در تابلو ها برای دستوری و خدمات استفاده می‌ شود، این تابلو ها یکی از پرکاربرد ترین تابلو ها به حساب می‌آیند، شکل اکثر تابلو های اخباری به صورت مستطیل قائم است و همچنین تابلوی ایستگاه اتوبوس نیز در این دسته قرار دارد.

تابلو ی مستطیل پرچمی راهنمایی رانندگی: از این گونه تابلو ها برای علائم راهنمای مسیر استفاده می‌ شود برای مثال تابلوی راهنمای مسیر به صورت مستطیل پرچمی می‌ باشد.

تابلوی لوزی یا مربع نشسته روی یک راس: این شکل هندسی در تابلو های راهنمایی و رانندگی به معنای شروع و پایان حق تقدم مسیر است و همان طور که می‌ دانید شکل تابلوی خیابان اصلی و شکل تابلو پایان خیابان اصلی به صورت لوزی می‌ باشد.

تابلوی پنج گوشه با نقطه راس فوقانی: استفاده کردن از این شکل در تابلو های راهنمایی و رانندگی برای علائم هشدار مدارس و دبیرستان‌ ها است.

تابلوی دایره‌ای: این شکل هندسی در تابلو ها یکی از پرکاربرد ترین شکل‌ ها می‌ باشد. که معنای دستوری و بازدارنده دارد، برای مثال تابلوی ورود ممنوع، تابلوی بوق زدن ممنوع، تابلوی توقف ممنوع و تابلوی ایستادن ممنوع جز این گروه قرار می‌گیرند.

تابلوی مثلث متساوی الاضلاع نشسته روی یک قاعده: همچنین می‌ توان گفت این گروه از تابلو ها جز پرکاربرد ترین تابلو ها می‌ باشند و به معنای هشدار دهنده هستند، به عبارت دیگر خطر پیش رو را هشدار می‌دهند و با نوار حاشیه قرمز رنگ مشخص شده‌ اند، برای مثال تابلوی خطر کارگران مشغول به کار هستند جز این گروه می‌ باشد.

امیدورایم با مطالعه ی مطالب بالا به پاسخ سوال خود یعنی درباره ی موضوع تابلو مستطیل راهنمایی رانندگی رسیده باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *