آلودگی دیداری در رانندگی

اگر به دنبال مفهوم آلودگی دیداری در رانندگی هستید، باید به شما بگوییم که ما این مفهوم را در مطلب زیر از سایت مرسی تست برای شما توضیح داده ایم. پس با ما همراه باشید.
آلودگی دیداری در رانندگی چه معنایی دارد؟
- هوای مه آلود
- تاثیرات مخرب گازهای خروجی از وسایل نقلیه
- تاثیر عینی نامطلوب از تردد وسایل نقلیه
- تاثیر بر میزان دید راننده
پاسخ صحیح گزینه ی ۳ یعنی تاثیر عینی نامطلوب از تردد وسایل نقلیه می باشد.
تعریف آلودگی دیداری
هر چیزی که به چشم افراد زیبا نباشد، الودگی دیداری یا بصری می گویند. یا به عبارت دیگر ناهماهنگ بودن رنگ ها، فرم و جنس در سیمای شهری را گویند.
آلودگی دیداری جزو مفاهیم جدید می باشد، گرچه از دیرباز وجود داشته است. وجود عناصر بصری ناهمگون با محیط اطراف را به این نام می شناسند.
می توان گفت میزان آلودگی دیداری به توجه به شرایط اقلیمی، قوانین و فرهنگ هر شهر یا کشور متفاوت می باشد. مبحث آلودگی دیداری دارای جنبه های گوناگونی می باشد و دارای عوامل زیادی است چرا که این آلودگی دارای فاکتورهای مشخص و محدود نیست.
برای مثال آلودگی دیداری در رانندگی می توان به وجود ماشین های کثیف در حال تردد در خیابان ها اشاره کرد. قرار دادن زباله ها در کنار خیابان ها یا بالکن های خانه هایی که همه چیز در آن یافت می شود، نوع پوشش نامرتب برخی از شهروندان نمونه هایی از این آلودگی دیداری می باشند.
از جمله نمونه های دیگری که می توان به آن اشاره کرد شامل: وجود خودرو های فرسوده، ساختمان های قدیمی، بناهای نیمه کاره، تابلوهای تبلیغاتی و دیگر عناصر ناهماهنگ که بدون طراحی از قبل در هر گوشه و کناری از شهر قرار می گیرند.
هم چنین وجود نوشته های مختلف بر روی دیوارها در شهرهای بزرگ که تمام این ها می تواند تاثیرات منفی بر روان افراد داشته باشد و باعث بیماری های روحی و اختلال در رفتار افراد شود.
در واقع می توان گفت آلودگی دیداری به عناصر دیداری زشت و انسان ساختی گویند که افراد به راحتی نمی توانند به آن ها نگاه کنند و از آن ها لذت نمی برند. می توان گفت که آلودگی دیداری جزو مسائل زیبایی شناسی است که توانایی افراد را برای لذت بردن از مناظر اطراف کاهش می دهد و آن ها را دچار اختلال می کند.
می توان گفت که آلودگی دیداری نوعی از آلودگی های محیط زیست می باشد که در گذشت زمان و با فعالیت های انسان بوجود آمده است. در زیر به معرفی برخی از منابع این آلودگی پرداخته ایم.
منابع این آلودگی
آلودگی دیداری می تواند توسط عوامل مختلفی بوجود آید از جمله:
- ساختمان ها
- علائم تجاری
- علائم خیابان ها
- تسهیلات خطوط تلفن و برق
- مانع شدن تاسیسات بر روی مناظر طبیعی
- نبود رنگ های زیبا و هماهنگ در شهر ها و …
حالا می توان راهکارهایی برای کاهش این آلودگی دیداری بیان کرد از جمله:
- بهره گیری از هنر در زیباسازی شهر ها
- قاعده مند سازی تبلیغات شهر و تصاویر موجود در خیابان ها بر پایه ی أصول شهر سازی
- آموزش و نهادینه کردن فرهنگ شهر نشینی هر یک از شهروندان
- پاک سازی نماهای آلوده به خصوص نوشته های روی دیوارها و تبلیغات کاغذی
- ایجاد فضای سبز های مناسب در نماهای شهر
- حذف زواید
- زیباسازی و طراحی شهر
- استاندارد سازی وسایل زیبا سازی مانند نور و رنگ
- بهره مندی از گرافیک شهری
علاوه بر آلودگی های دیگری که در محیط زندگی افراد وجود دارد، آلودگی که کمتر به آن توجه شده و تلاشی در جهت حذف یا کاهش آن نشده است همین آلودگی دیداری می باشد که با وجود تاثیرات روانی و اجتماعی روی افراد، از دید همه مخفی شده است.
وجود تابلوها و بنر های تبلیغاتی، ساختمان های فرسوده و بناهای نیمه کاره، نوشته های روی دیوارها، استفاده از رنگ های مرده در فضای شهرها، و وجود تمام این عناصر ناهماهنگ از جمله آلودگی های دیداری در کلان شهرها هستند که اکثرا فکر می کنند در مقایسه با دیگر آلودگی ها دارای پیامد کمتری هستند اما این گونه نیست و بی توجهی به آن ها می تواند تاثیرات مخرب زیادی روی روان افراد داشته باشد.
کارشناسان معتقدند این آلودگی ها در دراز مدت باعث پریشانی ذهنی و بیماری های روحی می گردد. پس بهتر است برخورد با آن ها جدی بگیریم.
با دانلود نمونه سوالات آیین نامه در ابتدای همین صفحه قدم بزرگی را در قبولی خود در آزمون نهایی بردارید.