رانندگان باید قبل از خط ممتد ایست که معمولا در تقاطع ها کشیده می شود توقف کامل نمایند

رانندگان باید قبل از خط ممتد ایست که معمولا در تقاطع ها کشیده می شود توقف کامل نمایند. این نکته ی مهمی است که در کتاب آیین نامه آمده است و ما در ادامه ی مطالب زیر از سایت مرسی تست بیشتر راجع به آن صحبت می کنیم.
در صفحات ۲۲ تا ۲۸ کتاب آیین نامه ی راهنمایی و رانندگی در مورد أنواع خط کشی ها و مفهوم هر یک صحبت شده است.
اما با این وجود ما نیز سعی کرده ایم در این پست، این مطلب را بازگو کنیم تا برای شما نیز مفید باشد. هم چنین نمونه سوالات آیین نامه مربوط به این بخش نیز در فایل دانلود قابل دسترسی می باشد.
أنواع خط کشی های در خیابان ها
از خط کشی ها در راه ها برای منظم کردن حرکات وسایل نقلیه، آگاه کردن و اخطار و هدایت آن ها استفاده می شود. که این خط کشی ها به دو دسته ی کلی خط کشی های طولی و عرضی تقسیم می شوند.
خطوط طولی همان گونه که از نامشان بر می آید در امتداد طول راه ها کشیده می شوند و از جمله أنواع آن عبارت اند از: خط ممتد، خط ممتد دوبل، خط مقطع یا بریده بریده، خط ترکیبی ممتد و مقطع، خطوط هاشور، خطوط زیگزاگ و خطوط پارک. که در ادامه به معرفی هر یک می پردازیم.
خط طولی ممتد: این خط به این معنا است که رانندگان اجازه ندارند از روی این خط عبور، گردش یا سبقت کنند. کاربرد این خطوط در حاشیه یا وسط راه های دو طرفه است.
گاهی أوقات تعداد این خط ممتد در کنار هم دو خط به موازات هم می باشند که به معنای تاکید بیشتر بر عبور نکردن از روی آن خطوط است.
خط مقطع یا بریده بریده: از این خطوط در راه ها جهت هدایت وسایل نقلیه و تفکیک گذرگاه ها بهره گرفته اند. اگر احتیاط کامل رعایت شود، دور زدن، سبقت گرفتن، گردش و حتی عبور از روی این خطوط اشکالی ندارد.
خط ممتد و مقطع ترکیبی: این ترکیب از دوخط ممتد و مقطع، نیز ترکیبی از مفهوم هر یک از آن ها نیز می باشد. به این صورت که رانندگانی که در سمت خط ممتد هستند باید تمام قوانین مربوط به آن را رعایت کنند.
هم چنین این مورد برای رانندگان سمت خط مقطع نیز صادق می باشد. آن ها باید تمام موارد مربوط به خطوط مقطع را در طرف این خط در نظر داشته باشند.
خط هاشور: خطوط هاشور در راه ها نمایش دهنده ی موانع می باشند که باید ترافیک را از کنار مانع به راه درست هدایت کنند.
خط زیگزاگ: این خطوط زرد رنگ در حاشیه ی راه هایی که متصل به پیاده رو است کشیده می شود که عبور و توقف روی آن ممنوع است.
خطوط پارک: برای پارک کردن خودرو ها در کنار خیابان ها از خطوط پارک استفاده شده که دارای سه نوع خطوط پارک افقی، عمودی و مورب می باشد.
یکی دیگر از أنواع خط کشی ها، خط کشی های عرضی است که در عرض راه ها رسم می شود و أنواع زیر را شامل می شود:
- خط کشی عابر پیاده
- خط ممتد ایست
- خطوط توقف منقطع
خط کشی عبور پیاده: این خطوط برای عبور و تردد عابرین پیاده از عرض راه ها رسم می شود.
رانندگان باید قبل از خط ممتد ایست توقف کامل نمایند
خط ممتد ایست: رانندگان باید قبل از خط ممتد ایست که معمولا در تقاطع ها کشیده می شود توقف کامل نمایند.
خطوط توقف منقطع: رانندگان با مشاهده این خطوط باید از سرعت خود کم کنند و با رعایت احتیاط و حق تقدم عبور وارد راه اصلی گردند. و در صورت لزوم رانندگان باید توقف کامل کنند.
خطوط شطرنجی: این خطوط به شکل شطرنجی و به رنگ زرد و سیاه در تقاط ها کشیده می شوند و کاربرد آن ها مربوط به وقتی است که تراکم خودروها در یک تقاطع زیاده است و امکان تخلیه وجود ندارد. در این مواقع، عبور از روی این خطوط ممنوع می باشد و رانندگان باید قبل از خطوط شطرنجی توقف کنند و مسیر حرکت خودورهای دیگر را باز نگه دارند.
فلش ها: از فلش های جهت نما بر روی سطح راه ها برای راهنمایی رانندگان استفاده می گردد و تبعیت از آنها ضروری است.
خطوط اضطرار: حرکت کردن از روی خطوط اضطراری در حاشبه راه ها که معمولا در کناره شبکه معابر، آزادراها، بزرگراه ها و تونل کشیده می شوند و مخصوص عبور اضطراری وسایل نقلیه امدادی می باشد ممنوع اعلام شده است.