راننده ای که مرتکب تصادف منجر به جرح یا فوت می گردد چه وظیفه ای دارد
راننده ای که مرتکب تصادف منجر به جرح یا فوت می گردد چه وظیفه ای دارد؟ این یکی از نمونه سوالات آیین نامه میباشد، که شما جهت دریافت پاسخ آن میتوانید به مطلب زیر از سایت مرسی تست مراجعه فرمایید.
سوالات عوض شد
همراه با جواب
راننده ای که مرتکب تصادف منجر به جرح یا فوت می گردد چه وظیفه ای دارد؟
- باید بلافاصله وسیله نقلیه خود را از محل تصادف خارج کند
- باید بلافاصله وسیله نقلیه ی خود را در محل تصادف متوقف کند
- باید با نصب علائم ایمنی هشدار دهنده، به سایر رانندگان از وقوع تصادف اطلاع دهد
- موارد ۲ و ۳
پاسخ صحیح گزینه ۴، یعنی موارد ۲ و ۳، میباشد.
راننده هر وسیله نقلیه که مرتکب تصادف شده است و این تصادف منجر به جرح یا فوت گشته است، باید بلافاصله وسیله نقلیه خود را در محل تصادف متوقف کند و با نصب علایم ایمنی و هشدار دهنده، سایر رانندگان وسایل نقلیه را از وقوع حادثه آگاه سازد و تا زمانی که تشریفات مربوطه به رسیدگی از سوی راهنمایی و رانندگی و پلیس راه نرسیده است، از تغییر وضع وسیله نقلیه یا صحنه تصادف خودداری کند و بلافاصله اقدام به انتقال مجروحان به مراکز درمانی کند. (این مطلب در صفحه ۶۸ کتاب آیین نامه راهنمایی و رانندگی وجود دارد)
قوانین مربوط به تصادف منجر به جرح یا فوت
قوانین تصادف منجر به جرح یا فوت مربوط به تخلفات در رانندگان میباشد که صدمات غیر عمدی آنها باعث جرح یا فوت در افراد میگردد. مطابق با قوانین راهنمایی و رانندگی، تصادفاتی که منجر به جرح یا فوت میشود، افسر راهنمایی و رانندگی باید بعد از تنظیم کردن کروکی و گزارش تصادف و انجام اقدامات درمانی و انتقال مصدومین به بیمارستان، خودروهای طرفین را توقیف کند و به پارکینگ انتقال دهد.
علاوه بر مورد بالا، قانون تصادفات رانندگی میگوید که افسر مربوطه باید طرفین را در خصوص مراجعه به مراجع صلاحیتدار، کسب دستورات مقام قضایی جهت انجام مراحل قانونی، مراجعه مجروحان به پزشک قانونی و ترخیص خودرو راهنمایی کنند.
قوانین تصادفات منجر به جرح یا فوت به این گونه میباشد که اگر رانندهای به واسطه دلایل همچون بیاحتیاطی یا عدم توانایی در رانندگی، مرتکب قتل غیر عمد شود، بین ۶ ماه تا ۳ سال حبس برای او در نظر گرفته میشود و باید نسبت به پرداخت دیه در صورت مطالبه اولیای دم اقدام کند. به این نکته توجه داشته باشید که مجازات حبس قابل تبدیل به جزای نقدی نخواهد بود.
قوانینی که مربوط به تصادفات جرحی یا فوتی میباشد، دارای ۷۸ تا ۹۵ آیین نامه راهور است، که به اعتقاد کارشناسان از مهمترین قوانین مربوط به تصادفات به حساب میآید و باید هر رانندهای از آن اطلاع داشته باشد. ما در این مطلب موارد مهم آن را برای شما ذکر کردیم.
طبق ماده ۸۷ آیین نامه راهور، راننده ی هر وسیله نقلیه که مرتکب تصادف منجر به جرح یا فوت میشود، باید بلافاصله خودروی خود را در محل تصادف متوقف کند و با نصب علایم ایمنی و هشدار دهنده برای سایر رانندگان وسایل نقلیه آنها را از وقوع تصادف آگاه کند، سپس بعد از آن با پلیس ۱۱۰ و اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته و هز تغییر وضعیت خودرو تا قبل از رسیدن این گونه خودروهای امدادی جلوگیری کند.
طبق ماده ۸۸ آیین نامه راهور، راهور یا پلیس راه باید بعد از اطلاع از وقوع تصادف، سریع به محل اعزام شود و نسبت به کارشناسی محل تصادف، اقدامات لازم را انجام دهد و تا پاکسازی کامل صحنه تصادف و برقراری شرایط ایمن در تردد دیگر وسایل نقلیه، صحنه ی وقوع حادثه را مدیریت کند. در تصادفات جرحی و فوتی وسایل نقلیه تا تعیین تکلیف از سوی دادگاه به پارکینگ منتقل خواهد شد.
طبق ماده ۸۹ آیین نامه راهور، هرگاه تصادفات خسارتی بوده و هیچ مجروح یا فوتی نداشته باشد، امکان حرکت وسایل نقلیه وجود دارد و سایر رانندگان باید بلافاصله وسیله نقلیه خود را برای رسیدن پلیس به کناره راه منتقل کنند تا موجب سد معبر و ترافیک نشود.
طبق ماده ۷۱۹ قانون مجازات اسلامی، هرگاه در تصادفاتی که منجر به جرح شده است و مصدومین احتیاج به کمک دارند و راننده با وجود رساندن مصدوم به مراکز درمانی، از این کار خودداری کند و یا از کمک پلیس صرف نظر کند و از صحنه متواری شود و صحنه را ترک کند، دادگاه نمیتواند در اعمال تنبیهات او تخفیف قائل شده و وی را به شدیدترین مجازات محکوم میکند.
طبق ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی هر فردی که بدون داشتن گواهینامه راهنمایی و رانندگی اقدام به رانندگی کند و یا دارای حکم دادگاه باشد که از رانندگی محروم شده باشد و در این صورت اقدام به رانندگی کند، برای بار اول به حبس تعزیری تا دو ماه و یا پرداخت جزای نقدی میشود و یا هر دو مجازات برای وی در نظر گرفته میشود و در صورت اینکه این کار را مجدد تکرار کند به ۲ تا ۶ ماه حبس محکوم خواهد شد.
100 آزمون رایگان سایت مرسی تست
آزمون ۲
آزمون ۳
آزمون ۴
آزمون ۵
آزمون ۶
آزمون ۷
آزمون ۸
آزمون ۹
آزمون ۱۰
آزمون ۱۱
آزمون ۱۲
آزمون ۱۳
آزمون ۱۴
آزمون ۱۵
آزمون ۱۶
آزمون ۱۷
آزمون ۱۸
آزمون ۱۹
آزمون ۲۰
آزمون ۲۱
آزمون ۲۲
آزمون ۲۳
آزمون ۲۴
آزمون ۲۵
آزمون ۲۶
آزمون ۲۷
آزمون ۲۸
آزمون ۲۹
آزمون ۳۰
آزمون ۳۱
آزمون ۳۲
آزمون ۳۳
آزمون ۳۴
آزمون ۳۵
آزمون ۳۶
آزمون ۳۷
آزمون ۳۸
آزمون ۳۹
آزمون ۴۰
آزمون ۴۱
آزمون ۴۲
آزمون ۴۳
آزمون ۴۴
آزمون ۴۵
آزمون ۴۶
آزمون ۴۷
آزمون ۴۸
آزمون ۴۹
آزمون ۵۰
آزمون ۵۱
آزمون ۵۲
آزمون ۵۳
آزمون ۵۴
آزمون ۵۵
آزمون ۵۶
آزمون ۵۷
آزمون ۵۸
آزمون ۵۹
آزمون ۶۰
آزمون ۶۱
آزمون ۶۲
آزمون ۶۳
آزمون ۶۴
آزمون ۶۵
آزمون ۶۶
آزمون ۶۷
آزمون ۶۸
آزمون ۶۹
آزمون ۷۰
آزمون ۷۱
آزمون ۷۲
آزمون ۷۳
آزمون ۷۴
آزمون ۷۵
آزمون ۷۶
آزمون ۷۷
آزمون ۷۸
آزمون ۷۹
آزمون ۸۰
آزمون ۸۱
آزمون ۸۲
آزمون ۸۳
آزمون ۸۴
آزمون ۸۵
آزمون ۸۶
آزمون ۸۷
آزمون ۸۸
آزمون ۸۹
آزمون ۹۰
آزمون ۹۱
آزمون ۹۲
آزمون ۹۳
آزمون ۹۴
آزمون ۹۵
آزمون ۹۶
آزمون ۹۷
آزمون ۹۸
آزمون ۹۹
آزمون ۱۰۰
- کدام گزینه در مورد باربند ماشین صحیح است
- کدام مورد از انواع الودگی سهم زیادی از الودگی ترافیک شهری را تشکیل میدهد
- بیشترین نوع آلودگی وسایل نقلیه موتوری کدام است؟
- در چند متری اتش نشانی پارک ممنوع است
- رانندگان با مشاهده چراغ چشمک زن زرد در تقاطع چه عملی باید انجام دهند
- در بحث مفهوم رنگ ها و علائم عبور و مرور مفهوم کدام رنگ به معنی حرکات مجاز میباشد
- ترتیب رنگ چراغ راهنمایی
- برای کاستن سرعت هنگامی که وسیله نقلیه فاقد چراغ راهنما باشد باید
- چراغی که معنای ایست و عبور دارد چه نام دارد؟
- سطح روشن در رانندگی
سوالات عوض شد
همراه با جواب