منتهی الیه سمت راست یعنی چه

حرکت در منتهی الیه سمت راست یعنی چه؟ اگر میخواهید پاسخ این سوال از نمونه سوالات آیین نامه را بدانید به شما پیشنهاد میکنیم مطالب زیر از سایت مرسی تست را مطالعه فرمایید.
حرکت در منتهی الیه سمت راست یعنی چه؟
حرکت کردن در منتها الیه سمت راست به این معنا میباشد که رانندگان وسایل نقلیه باید خودروی خود را به راستترین حدی که ممکن است از سمت راست را هدایت کنند، تا جایی که با مانع برخورد نکنند و یا برای خود و یا دیگران خطری ایجاد نکنند.
ما در زیر قوانین آیین نامه راهنمایی و رانندگی را برای شما معرفی خواهیم کرد که درباره مبحث منتها الیه سمت راست میباشد. پس با ما همراه باشید.
طبق ماده ۱۰۵ آیین نامه راهنمای و رانندگی، رانندگان کلیه وسایل نقلیه باید از منتها الیه سمت راست راه حرکت کنند مگر در موارد زیر:
- در موقع سبقت گرفتن از وسیله نقلیه جلویی
- موقعی که سمت راست جاده به هر علت مسدود و غیر قابل عبور باشد
- در هنگام گردش به چپ
طبق ماده ۱۱۱ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، در معابری که عبور وسایل نقلیه کندرو مجاز اعلام شده است، رانندگان ایت گونه وسایل در هر حال باید از منتها الیه سمت راست یا محلهایی که عبور آنها مجاز تعیین شده است حرکت کنند.
قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی درباره گردش به راست یا چپ
طبق ماده ۱۵۲ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، قوانین مربوط به گردش در تقاطعها به صورت زیر مطرح شده است:
یکی از مقررات برای گردش به راست این است که باید با توجه به سرعت، جهت و موقعیت وسایل نقلیهای که در جلو و عقب در حال حرکت هستند و با فاصله کافی و مناسب و با استفاده از چراغ راهنمایی و علامت دادن وارد خط عبور سمت راست شده و به طور کامل از کنار تقاطع عبور کرد.
برای گردش به چپ باید با توجه به سرعت، جهت و موقعیت وسایل نقلیهای که در جلو و عقب در حال حرکت هستند و از فاصله کافی و مناسب، چراغ راهنمایی بزنیم و یا با علامت دادن، وارد مسیر مجاز سمت چپ شویم به طوری که بعد از ورود به تقاطع، وسیله نقلیه در حدود مرکز تقاطع قرار بگیرد و سپس با رعایت حق تقدم عبور وسایل نقلیهای که مستقیم و در مسیر مجاز در حال حرکت هستند، با حداقل سرعت به چپ گردش نماید، به نحوی که بعد از ورود به خیابان مورد نظر در مجاورت محور وسط آن خیابان قرار بگیرند.
برای گردش به چپ در راههای بیرون شهر که منحصر به دو خط عبور رفت و برگشت میباشد و موانع فیزیکی وسط جاده وجود ندارد، رانندگان وسایل نقلیه باید وسیله نقلیه را در شانه راه و در صورت نبودن آن در منتهی الیه سمت راست راه متوقف کرده و سپس با توجه به سرعت، جهت و موقعیت وسایل نقلیهای که به طور مستقیم در حال حرکت هستند و با زدن چراغ راهنما یا با دادن علامت، اقدام به گردش کنند.
طبق ماده ۱۵۳ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، در راههای یک طرفه برای گردش به چپ، رانندگان باید وسیله نقلیه خود را به منتهی الیه سمت چپ خیابان ببرند و سپس اقدام به گردش کنند.
طبق ماده ۱۵۴ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، دور زدن در فاصله ۱۵۰ متری پیچها سربالاییها و تونلها که دارای میدان دید کافی نیست و همچنین از روی خط ممتد ممنوع اعلام شده است.
طبق ماده ۱۵۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، به عقب راندن وسیله نقلیه در آزادراه ها و بزرگراه ها و همچنین در ورودی و خروجی آن ها ممنوع میباشد و در راههای دیگر در صورت ضرورت و با رعایت احتیاط کامل برای پرهیز از وقوع هرگونه حادثه و بسته شدن راه ها عبور وسایل دیگر مجاز میباشد.
طبق ماده ۱۵۶ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، در تقاطع هایی که با ترسیم جهت نما بر سطح آن، مسیر حرکت مشخص شده است، رانندگان باید تنها در همان جهت رسم شده بر سطح تقاطع حرکت نمایند. در معابری که با ترسیم جهت نما بر سطح آن مسیر حرکت مشخص شده است رانندگان تا حد امکان باید مسیر مشخص شده را دنبال کنند، مگر اینکه قصد تغییر خط و یا توقف و گردش داشته باشند، که در این صورت با رعایت کامل مقررات باید از مسیر خارج شوند.